SKYTING

                                                                          

                                                                     

Dette er et lite skytekurs for nybegynnere.

Skyting med pistol kan man ikke begynne med før en har tatt sikkerhetskurs i vår klubb. Man må også vise til aktivitet i 6mnd. 20 ganger før en kan få kjøpt sitt eget våpen. Før det kan en leie våpen av oss. Tok det bare med som en liten innledning .

Det og skyte er en kunst fra a til å, skal du bli god må du ha anlegg og du må ikke være redd våpenet. Så kommer skytestilling du må finne en stilling som er behaglig og avslappende og kroppen skal stå cirka 45 grader mot skiva, dette er noe du lærer etter hvert. Husk man skal alltid puste inn og slippe pusten noe ut før en tar avtrekk, Et korrekt avtrekk utføres ved å øke presset på avtrekkeren til skuddet kommer overraskende. Husk også at armen må være helt rett, ikke noe bøy i albuen strekk ut armen før en løfter våpenet.

Hvis man hører eldre skyttere snakke om og ta korrekt avtrekk er det når man ikke har pulsslag først da er kroppen helt i ro. Så er det å sikte riktig det er noe som må læres, på en pistol eller revolver har vi skur som er det som er nærmest øyet så kommer kornet det sitter foran på løpet (det er kun kornet øye skal fokusere på) dette  kalles visirlinjen. Det er disse to tingene som avgjør om vi får et godt skudd, det skal være like mye lysåpning på begge sider av kornet når skuddet går og siktene må være helt i vater, vi skal huske at på et så lite og kort våpen som et håndvåpen er, så er det ikke mange feil vi som skyttere skal gjøre før vi har et dårlig skudd.

Noe som er vært og merke seg er at 1 mm .avvik på siktene  utgjør 12,5 cm .på 25 meter å det er det vi skyter på. Spør eldre skyttere om råd det er ikke flaut de syntes det er helt i orden og lære ifra seg erfaring de selv har hatt, det er mange triks du kan ta med og ha nytte av som ny skytter. Det aller beste rådet jeg vil gi er at du begynner med luft da ser du fortere foreksempel avtrekksfeil og så har du så mye bedre tid på deg og flere til hjelpe til med og stille sikter og svare på spørsmål. Luftskyting er noe av den beste trening som er og oppdrive, det og starte med grove kaliber er å gjøre deg selv en bjørnetjeneste hvis du har tenkt og drive med skyting som seriøs hobby på høyt plan. Husk det er kornet øyet skal fokusere på, ikke blinken. Det kan virke uvant å ikke se blinken tydelig men ser man ikke siktene syllskarpt, blir feilmarginen mye større en om man ikke er 100% i blinken.

Det er like viktig og trene avtrekk hjemme som regelmessig trening på banen. Du skal også tenke pusteøvelser ha en rolig og jevn pust er godt for skyteferdigheten, like viktig er det at du ikke sitter og røyker og drikker kaffe rett før en skal til med en serie, dette fører til at hjerte begynner og banke slå ekstra kraftig. En skårer høyest hvis man kommer til skytingen i god tid stresser ned og forbereder seg mentalt så godt det lar seg gjøre .Det er så mange ting en skal lære og trene på at det ville tatt alt for lang tid og skrive ned her. Et råd jeg vil dele med dere er lav dere en rett pinne som passer nøyaktig inn i løpet og 25-30 cm utenfor, lag så et hull på tuppen som stikker ut, sett en liten bit av en fyrstikk inn den må gå litt over siktene da har du ganske enkelt forlenget visirlinjen så kan du begynne med avtrekkstrening hjemme, jeg kan love deg at du blir overrasket når du ser bevegelsen på det kunstige kornet. dette er fra en russisk mesterskytter han ble også verdensmester en gang i tiden.

Har du tenkt å satse på pistolskyting, så bør du så snart som mulig skaffe deg et eget våpen.  Et eget våpen kan tilpass deg personlig, det gjelder både luft og kal.22. Kjøp da et "match" våpen (nytt/brukt) som har anatomisk skjefte. Det er et skjefte som du kan stille inn så det passer akkurat din hånd. Viktig for å få samme grep hver gang. Det er en mengde våpen på markede som har disse skjeftene.

På vår hjemmeside har vi linker til mange våpenbutikker som fører slike gode våpen .Igjen kommer jeg inn på og spørre gamle medlemmer, de sitter inne med erfaring og våpen som du sikkert får prøve samt at klubben har en god del forskjellige slag. Så prøv skyt og lær og ikke minst spør det er ikke flaut det da får du som regel vettuge svar.